Jump to content


Photo

Throttle Body


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Jinx

Jinx

    Member

  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö Sweden

Posted 19 June 2022 - 06:32 PM

On my VX turbo i get code P1526 on the throttle body, i can erase it but its coming back.

I have the code for 6 years and i change ECU and trottle body and i checked the cables but its still there.

 

Yesterday on the freeway my accelerator pedal wasn't give me any revs but after waiting 3h it started again like normal.  

 

 

Is there anybody out here who had the same problem? its not the loom of doom.

 

Maybe i need i remap?

 


 


Edited by Jinx, 19 June 2022 - 06:35 PM.


#2 hairy

hairy

    Moonlander

  • 6,268 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Interests:cars, beer, nature

Posted 20 June 2022 - 04:48 PM

Did you change the sensor?



#3 Jinx

Jinx

    Member

  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö Sweden

Posted 20 June 2022 - 08:28 PM

I change the whole throttle with the sensor or do you not mean the position sensor?



#4 siztenboots

siztenboots

    B# 7222

  • 26,631 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Surrey

Posted 20 June 2022 - 09:32 PM

try connect a new earth from ECU casing to the engine block



#5 Jinx

Jinx

    Member

  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö Sweden

Posted 22 June 2022 - 08:36 PM

thanx i will try that

#6 Jinx

Jinx

    Member

  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö Sweden

Posted 27 June 2022 - 07:44 PM

I tried with an extra earth but still get the DTC.

 

Then i reset the value on the throttle body it goes fine but then i start next time i get "electronic throttle control learn counter 9.
what does 9 mean? that it learn 9 times?


#7 ayresyy

ayresyy

    Super Duper Member

  • PipPipPip
  • 539 posts
  • Gender:Male
  • Location:peterborough

Posted 05 July 2022 - 06:24 PM


I tried with an extra earth but still get the DTC.

Then i reset the value on the throttle body it goes fine but then i start next time i get "electronic throttle control learn counter 9.
what does 9 mean? that it learn 9 times?


I suspect it depends what you are using to read the fault code. Have you ever tested the throttle pedal itself?

#8 Jinx

Jinx

    Member

  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö Sweden

Posted 08 July 2022 - 09:34 PM

I use op-com and Autodata to read codes.
I have checked the  throttle pedal and the value seems to be right but maybe i should the pedal anyway to be sure.


#9 Lee37vernon

Lee37vernon

    Member

  • Pip
  • 220 posts
  • Location:Nr Farnham, Surrey

Posted 09 July 2022 - 08:50 AM

There's a pedal on Facebook marketplace for £50

#10 Jinx

Jinx

    Member

  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö Sweden

Posted 10 July 2022 - 09:25 PM

The problem is that i live in sweden




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users