Jump to content


Photo

Racelogic Traction Control


  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#41 marty64

marty64

    Member

  • Pip
  • 41 posts
  • Location:France

Posted 10 January 2016 - 11:24 AM

Anyone have this guide saved as all the pictures have gone?

Interested by pics too .



#42 haggi961

haggi961

    1cobrav8 is my god

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,003 posts
  • Gender:Male
  • Location:Richmond, N.Yorks
  • Interests:Keeping fit and in shape, and pretty much anything to do with an engine.

Posted 10 January 2016 - 11:32 AM

Tbh I don't think there will be another version saved somewhere else as there's not many people who have or will fit this.

#43 manus

manus

    Super Member

  • PipPip
  • 363 posts

Posted 10 January 2016 - 06:56 PM

Make sure the cable and connectors to the injectors are properly sized and connected/soldered. If wiring is weak, e.g. on a singe injector, you risk the injector to loose power, not performing enough, lean burn, high temperature inside cylinder and ruining the engine. I have the TC in the trunk of the Europa and behind the seats in the Spexige. On the programming side, there should be pretty good sample settings available. First step though is to know where your wheels are (which wheel ABS output is connected to which TC input Fr/Fl/Rr/Rl), you have to find that out yourself.

Edited by manus, 10 January 2016 - 06:59 PM.


#44 Mattias

Mattias

    Super Member

  • PipPip
  • 302 posts
  • Gender:Male
  • Location:Gothenburg

Posted 12 January 2016 - 07:48 PM

Hi,

 

Ask Carsten, ( member cs_ ) if he might share a login to his site. He has a lot of pictures and info (in German) on there. 

 

Info from Carsten:

"

http://www.lotus116.de

In the left menu column klick on "!VX5 Blog"

Then select PAGE 052 from the upper pulldown menu.

You'll find the setup file in one link at the bottom of PAGE 052. It's the latest setup I developed. I am using it myself since then and lots of other drivers use it also. You only have to change the wheel diameters according to your wheels.

Did mount an extra clutch switch which triggers at another elongation of the pedal. Did not find a way to electrical connect to the oem one, seems to be some kind of electronics in it and did not want to hassle with the engine control unit.

"

I also fitted a new clutch switch, overall installation is quite straight forward. Only tricky part is getting cables through the sill.

 

BR,

Mattias

 



#45 trevvx220

trevvx220

    Newbie

  • 5 posts

Posted 12 January 2016 - 10:59 PM

Hi ,pm me have some pics.



#46 Aerodynamic

Aerodynamic

    Billy No Mates

  • PipPipPipPipPip
  • 1,538 posts

Posted 17 January 2022 - 07:00 PM

I have a question about the ethernet cable at the ABS. There are 4 pairs, (colured and white)

should you just cut of the white cables at the ABS? Not connect the white cables to each other on the ABS side.

But connect the white cables to each other to Race TCS side and connect to Race TCS? 

Then the white cables are not connected to anything?

 

VlZEXmm.jpg

5LknvIj.jpg

 

Br, Per



#47 Mattias

Mattias

    Super Member

  • PipPip
  • 302 posts
  • Gender:Male
  • Location:Gothenburg

Posted 18 January 2022 - 06:21 AM

De vita kablarna agerar som skärm och är därför bara kopplade mot jord i ena änden.



#48 Ivor

Ivor

    Scary Internerd

  • 2,264 posts
  • Gender:Male
  • Location:west Wales
  • Interests:Sheep & Ducatis
    and now bees

Posted 19 January 2022 - 04:40 PM

I have a question about the ethernet cable at the ABS. There are 4 pairs, (colured and white)
should you just cut of the white cables at the ABS? Not connect the white cables to each other on the ABS side.
But connect the white cables to each other to Race TCS side and connect to Race TCS?
Then the white cables are not connected to anything?

VlZEXmm.jpg
5LknvIj.jpg

Br, Per

I've got it fitted to mine can send details/ pics when I get home Friday of it helps , message me if so

#49 Aerodynamic

Aerodynamic

    Billy No Mates

  • PipPipPipPipPip
  • 1,538 posts

Posted 22 January 2022 - 07:52 PM

Where have you guys placed the control unit for the TCS and how have you attached it?

Doubble sided tape?

Br, Per



#50 EnnZett

EnnZett

    Member

  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Location:Gelsenkirchen - Germany
  • Interests:Speedster, bicycles, playing bass, my wife

Posted 22 January 2022 - 08:18 PM

Hi Per,
 
I attached TCS to the back wall in the area between the seats (instead of the cup holder) with VELCRO.
 
velcro-hook-and-loop-250x250.jpg
 
 
 
I will send you a private mail within next week.
Best regards


#51 Ivor

Ivor

    Scary Internerd

  • 2,264 posts
  • Gender:Male
  • Location:west Wales
  • Interests:Sheep & Ducatis
    and now bees

Posted 23 January 2022 - 07:50 AM

Where have you guys placed the control unit for the TCS and how have you attached it?
Doubble sided tape?
Br, Per

The rcs guys fitted mine , behind the passenger seat




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users