Jump to content


Photo

Vectra Cam Dtc


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 AlfaAversion

AlfaAversion

    Member

  • Pip
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth

Posted 01 July 2019 - 12:40 PM

I have a mate at work who's had a real run of bad luck , the first being putting the wrong plugs in his 2.2 vectra .
Resulted in damaged valves , anyway the motorfactors washed their hands of it so he ended up having it repaired. On start up it misfired so they put a pattern coil pack on misfire solved , only this resulted in the cam error everyday . So he got another pattern make this put the light on every week . So he tried just a genuine second hand trigger pack but still gets the light coming on after idling for long periods .
Next step is to get the one off my vx when I get the lid open 😁 but just wondered if it could be down to lack of compression or the pattern coil pack more likely .
I know this has been asked loads on here just trying to help him
Cheers
G

#2 smiley

smiley

    Thetan level 15

  • 9,998 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

Posted 01 July 2019 - 01:02 PM

what error code is he getting with the oem coilpack? (after long idling)



#3 vocky

vocky

    vx220 itb

  • 11,829 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth

Posted 01 July 2019 - 04:27 PM

can also be incorrect cam chain timing, but 99% of the time it's caused by the coilpack. Avoid pattern coilpacks, they are shite.



#4 AlfaAversion

AlfaAversion

    Member

  • Pip
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth

Posted 01 July 2019 - 06:39 PM

Thanks for the replies , I'm not 100% on DTC because he had forgotten🙄 but when he first got it the search on here come up with the code that everyone seems to have for cam phase .
The coil on at the moment is the second pattern one but with the eBay genuine ignition module .
I'm getting him to put the whole thing on and try it .
Next will be try mine
Be interesting to see what the ecu sees on that input and why it doesn't like it .

#5 AlfaAversion

AlfaAversion

    Member

  • Pip
  • 182 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth

Posted 18 July 2019 - 12:44 PM

Just to end the tale of woe , the oem second hand coil pack has been on for a while and no cam sensor code so the problem is in the cheap coils and not module n the top I would think .

The only problem now is p0420 🙄 driving from thurrock to sunny tunny on three did his cat no favours .




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users