Jump to content


Photo

T7 Heater Or Fezza Electrics Module Wanted


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 nicollow

nicollow

    ...

  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,806 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh

Posted 16 February 2021 - 07:26 PM

Was wondering if anyone had a spare fezza heater electrics box, or better still a T7 heater, that they would be up for selling?

#2 Foxy_Jr

Foxy_Jr

    Super Member

  • 482 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cheshire

Posted 16 February 2021 - 10:00 PM

You could always convert the Fez heater to manual operation using a cabled valve rather than the solenoid KA valve.
Can’t remember which one it is though, I’m sure Fez will be along to enlighten shortly! 😂🤦🏻‍♂️

#3 NickB787

NickB787

    Gone but not forgotten

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,817 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bedford

Posted 17 February 2021 - 06:24 PM

Might have the box somewhere if you want it.

will look tomorrow 



#4 nicollow

nicollow

    ...

  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,806 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh

Posted 17 February 2021 - 09:04 PM

Might have the box somewhere if you want it.

will look tomorrow 

 

 

Thanks mate, appreciate it. It sounds like its the electric on/off signal being loose somewhere. It runs sometimes fine, suggesting the motor is ok, and its already running the manual valve version...



#5 NickB787

NickB787

    Gone but not forgotten

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,817 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bedford

Posted 18 February 2021 - 08:56 AM

If you are running the manual valve version it has to be a wiring issue, either the fan switch in the cabin or the feed to the motor that connector between the fan and the feed is the most likely culprit. Run the fan with the hood up and move the wires around near the connector and on the fan itself. Worth a try, also electrical contact cleaner on plugs. If you still have a radio remove it to get to the back of the fan speed control.

 

I will look today for my spares pack.

 

 



#6 nicollow

nicollow

    ...

  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,806 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh

Posted 19 February 2021 - 10:32 PM

If you are running the manual valve version it has to be a wiring issue, either the fan switch in the cabin or the feed to the motor that connector between the fan and the feed is the most likely culprit. Run the fan with the hood up and move the wires around near the connector and on the fan itself. Worth a try, also electrical contact cleaner on plugs. If you still have a radio remove it to get to the back of the fan speed control.

 

I will look today for my spares pack.

 

Hi mate, thanks for the info. Its been such a long time since I fitted it, I cant remember how its set up. I'll have a rummage about in the front and under the dash and see what the problem is 



#7 The Batman

The Batman

    Super Moderator

  • 30,268 posts
  • Gender:Male
  • Location:FLD mum's bed

Posted 22 February 2021 - 04:38 AM

i have a full fez heater available if thats what youre after :)



#8 nicollow

nicollow

    ...

  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,806 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh

Posted 22 February 2021 - 08:57 PM

i have a full fez heater available if thats what youre after :)

 

Thanks Joe, I'll take a look at what the issue is at the weekend and get back to you... 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users